Руските окупатори напразно се опитват да постигнат успех в Донецка област,

...
Руските окупатори напразно се опитват да постигнат успех в Донецка област,
Коментари Харесай

Зеленски: Русия иска да окупира цяла Донецка област

Руските окупатори на вятъра се опитват да реализират триумф в Донецка област, където се водят яростни сражения, и да доближат административните граници, като завладяват целия район. Агресорите са си сложили за цел да създадат това до края на тази година.

Това заяви във вечерното си изказване украинският президент Володимир Зеленски.

 

Държавният глава означи, че обстановката на фронта през този ден е без основни промени, а най-горещите зони на фронта са в Донецка област.

 

" Най-остри са въпросите за Бахмут, Соледар, цялата линия в Донецка област. Врагът не се е отказал от безумната концепция да завладее Донбас... Сега те си слагат за цел Нова година ", споделя Зеленски.

 

В същото време украинските отбранителни сили спират настъплението на врага и разрушават проектите му.

 

" Благодаря на всички наши момчета, които към този момент цялостен месец потвърждават на окупаторите, че ние сме тези, които ще слагат и реализират цели на наша земя. Благодаря на всички, които пазят украинския Донбас! На всички, които пазят нашата Харковска област! За всички, които държат нашия юг! Кой пази нашата граница ", се споделя в обръщението.

 

Руската федерация изчерпва запасите си с всяка нова ракетна офанзива против Украйна, а страната агресор единствено се вкарва все по-дълбоко в невъзможност.

 

" Те имат все по-малко ракети. В същото време статутът им на най-големия терорист в света ще има последствия за Русия и нейните жители за дълго време напред. А всяка ракета единствено ускорява убеждението, че всичко би трябвало да завърши с арбитражен съд. Точно това ще се случи ", акцентира той.

 

Президентът благодари на украинските отбранителни сили за успешното отбиване на следващата вражеска ракетна атака и нахлуване с дрон.

" Бих желал да благодаря на нашите изтребители от военновъздушните сили, украинските сили за противовъздушна защита, които през днешния ден сполучливо отблъснаха следващата съветска офанзива. Свалени бяха 54 ракети и 11 бойни дрона ", сподели Зеленски.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР